036-5450302

BTW zonnepanelen

U heeft als particulier geïnvesteerd in zonnepanelen. Deze heeft u natuurlijk aangeschaft bij www.solarsystemcare.nl Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 20 juni 2013, waarin zij een inwoner van Oostenrijk in het gelijk stelde, is het mogelijk voor particulieren om de betaalde BTW bij aanschaf en installatie van zonnepanelen terug te vorderen. Dat betekent ook dat het leveren van stroom tegen vergoeding gezien wordt als een ondernemingsactiviteit. En ondernemersactiviteiten zijn nou eenmaal belast met BTW.

Maar hoe zit dat nou met u als particulier?

Door het investeren en laten aanbrengen van zonnepanelen ben je nog geen ondernemer. Pas als je de reststroom via het net terug levert aan uw energieleverancier bent u ondernemer. En hier komt de BTW om de hoek kijken. Het leveren van de door u opgewekte stroom is belast met BTW. Deze BTW wordt berekend over het opwekvermogen in Wattpiek (Wp) per jaar. De BTW wordt dan uitgedrukt in een forfait. En dit forfait moet u afdragen aan de Belastingdienst. Maar dat betekent ook dat u de BTW op de aanschaf van de zonnepanelen mag terugvorderen.

Hoe gaat dat nou in zijn werk?

Eigenlijk heel simpel. Wilt u de BTW die aan u in rekening is gebracht voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugkrijgen dan moet u zich aanmelden bij de Belastingdienst. Als de zonnepanelen tot een (huwelijks) gemeenschap behoren kan alleen de persoon die op de energienota staat vermeld zich aanmelden als ondernemer.

Het aanmelden als ondernemer en terugvorderen van de BTW kunnen wij voor u verzorgen. Als u in de jaren na de aanschaf van de zonnepanelen minder dan € 1.345 BTW moet afdragen vragen wij voor u een ontheffing aan. U hoeft dan geen aangifte BTW meer te doen.

Als u hierover vragen hebt kunt u ons altijd bellen.

>>BTW zonnepanelen

Wij helpen u graag verder

neem contact op